НОВИНИ

Владислав Горанов в "Панорама": Политиката по доходите няма да е на калпак

Обществото показва възможност да се развива, ставаме по-богати и цивилизовани. Това заяви финансовият министър Владислав Горанов в "Панорама". Ако не бяхме дошли на власт през 2014, и не бяхме постлали предвидимост, нямаше да има ръст на потреблението и връщане на доверието на европейските ни партньори. Ние сме сред отличниците в Европа, каза още той.

bnt avatar logo
от БНТ
21:20, 13.10.2017
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

Държавата успява да събира повече, тази година ще произведем близо 100 млрд. Брутен вътрешен продукт. 1997-1998 г. е 20-22 млрд. Вече имаме перспектива, хората имат нужда от това, каза Горанов. По думите му, политиката по доходи няма да е на калпак, тъй като имаме нужда от целенасочено инвестиране в определени сектори. Според Горанов ГЕРБ е единствената партия, в която се случват оставки, когато се случват грешки. Може би затова и от 10 г. насам си говорим само за управлението на ГЕРБ, каза още Владислав Горанов.

Владислав Горанов, министър на финансите: Икономиката дава възможност през следващата година да покажем реалния потенциал на държавата. Тази година ще произведем близо 100 млрд. Брутен вътрешен продукт, едно число, което не сме сънували до преди години. На калпак не работи вече трябва да имаме приоритети, най-много ще отиде за инвестиция в обикновения човек, в детето, в това, което ни чака след няколко дни. Осъзнахме, че талантливите българи ни напускат и ни остават да обитаваме тази територия само по-посредствената част от нас.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
От другата седмица наемаме електромобил чрез мобилно приложение
От другата седмица наемаме електромобил чрез мобилно приложение
Ново депо за битови отпадъци откриха край пазарджишкото село Алеко Константиново
Ново депо за битови отпадъци откриха край пазарджишкото село Алеко Константиново