НОВИНИ

Влак потегли без началник-влак, тя го догонила с автомобил

Абсурден инцидент в БДЖ - бързият влак от Бургас за София отпътувал без началника си. Когато разбрали какво се е случило машинистът намалил скоростта, а отговорничката на композицията се наложило да го догони с лека кола. Защо се е стигнало до нелепата ситуация опитаха да разберат Благой Цицелков и Миглена Гайдарова...

Благой Цицелков
от Благой Цицелков
11:22, 13.10.2017 (обновена)
Чете се за: 00:30 мин.
У нас

Спрял за кратка почивка влакът от Бургас за София във Вакарел, но на тръгване забравили да качат началника на влака.

По правилник, началник влакът трябва да даде сигнал на ръководителя движение, че композицията може да потегли, след като кондукторите се уверят, че всички пътници са се качили. Защо машината е потеглила без началника си - никой не се нае да ни каже. Дори на гарата във Вакарел.

Останала сама в непознатия Вакарел на отговорничката за влака - г-жа Димитрова и се наложила да хване първата срещната лека кола за да си догони влака.

Срещнали се в Елин Пелин. Абсурдната ситуация довела до закъснение на бързия влак. От БДЖ потвърдиха, че в момента извършват своя вътрешна проверка по случая. Те насочиха въпросите ни към Националната компания „Железопътна инфраструктура", които са работодатели на Ръководителя на движение, който ще трябва да обясни кога, от кого и дали е получил команда композицията да отпътува. И там правят проверка, ще чакаме отговори.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кой ще е следващият канцлер на Австрия?
Кой ще е следващият канцлер на Австрия?
Проверяват търговски обекти и магазини за пластмасови торбички
Проверяват търговски обекти и магазини за пластмасови торбички