НОВИНИ

Влакът от Пловдив за Одрин тръгна от днес

Тази сутрин от гара Пловдив потегли първият влак за Одрин. Композицията от два вагона за 160 души ще пътува през почивните и празнични дни. Напоследък Одрин е една от най-търсените дестинации за пазаруване сред българите заради поевтинялата турска лира.

bnt avatar logo
от БНТ
08:44, 01.06.2019 (обновена)
Чете се за: 00:35 мин.
У нас

Всяка събота и неделя влакът ще потегля от гара Пловдив в 8.40 ч. и ще пристига в Одрин към обед. Обратното връщане е в 17 ч.

Ангел Даскалов - директор на „Пътнически превози"-Пловдив: С пускането на този влак БДЖ-"Пътнически превози" иска да предложи на своите пътници една удобна туристическа обиколка и разходка в Одрин през уикенда.

Цената на билета от Пловдив за Одрин и обратно е около 29 лева с включени запазени места. Заради засиления интерес към дестинацията от БДЖ препоръчват да купувате такъв билет месец-два преди пътуването.

Някои от редовните пътници на държавната железница признават, че биха се възползвали от новата услуга.

Цветанка Димитрова - гр. Стрелча: Много е хубаво, приятно, емоции и нещо човек да види забележителности, освен това те се славят и с добрите си пазари и нещо човек може да си купи за спомен.

По пътя за Одрин композицията ще спира и на гарите в Първомай, Димитровград и Свиленград. От БДЖ напомнят, че на 1 юни в този и всички останали влакове децата от 7 до 14 години ще пътуват безплатно.

Как започна първото пътуване - вижте във видеото.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Днес е премиерният епизод на новия сериал на БНТ Островът на сините птици
Днес е премиерният епизод на новия сериал на БНТ "Островът на сините птици"
Около 80 000 души имат право на асистент по Закона за личната помощ
Около 80 000 души имат право на асистент по Закона за личната помощ