НОВИНИ

Властите на Венецуела обвиниха опозицията и САЩ, че готвят преврат

Властите на Венецуела обвиниха САЩ и своята опозиция, че планират преврат за четвъртък. Тогава опонентите на управляващите смятат да организират в Каракас протестно шествие с искане за референдум, на който да се гласува свалянето на президента Николас Мадуро, предаде Асошиейтед прес.

bnt avatar logo
от Източник: БТА
10:56, 30.08.2016
Чете се за: 00:36 мин.
По света
властите венецуела обвиниха опозицията сащ готвят преврат

Отделът за Северна Америка на венецуелското външно министерство излезе с декларация, в която протестира срещу призива на държавния секретар на САЩ Джон Кери да бъде освободен от затвора бившият кмет на Сан Кристобал Даниел Себальос. В събота той бе отведен от дома си от агенти на държавната служба за сигурност и върнат в затвора в централния щат Гуарико. Дотогава той бе под домашен арест.

Социалистическото правителство заяви, че Себальос планирал да избяга преди протеста на 1 септември и да предприеме насилствени действия за дестабилизиране на страната.

Решението разтревожи опозицията, САЩ и правозащитни организации, които смятат 32-годишния Себальос за политически затворник. Той бе водач на антиправителствените протести в Сан Кристобал, които разтърсиха Венецуела в началото на 2014 г. и завършиха с над 40 убити.

Венецуелските власти наредиха днес да бъде експулсиран от страната екип на "Ал Джазира", пристигнал в Каракас да отрази готвения за четвъртък опозиционен протест, предаде Франс прес.

Журналистката Тереса Бо, продуцентката Лагми Чавес и операторът на телевизията са били задържани снощи на международното летище на Каракас, съобщи националният синдикат на медийните работници.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Трудно се намират животни за новият зоопарк в Пловдив
Трудно се намират животни за новият зоопарк в Пловдив
Столичната организация на БЧК стартира раздаването на хранителни продукти
Столичната организация на БЧК стартира раздаването на хранителни продукти