НОВИНИ

Властите въведоха полицейски час в Хюстън

Кметът на Хюстън наложи вечерен час в града. Той започва от полунощ и продължава до 5 часа сутринта. Силвестър Търнър въведе извънредната мярка, за да се попречи на набези срещу къщи на евакуирани хора заради стихията Харви.

Борис Бъчваров
от Борис Бъчваров
07:11, 30.08.2017 (извънредно)
Чете се за: 00:47 мин.
По света

Освен наложения вечерен час, в Хюстън ще пристигнат полицаи от съседни райони. Властите се притесняват и от епидемия, тъй като цялата канализация не функционира и застоялата вода може да причини зарази. Евакуацията на хора продължава. Част от жителите на засегнатите райони все още се намират в домовете си. Към спасителните екипи се присъединиха доброволци, които помагат на съгражданите си.

Някои от тези хора, които са в комплекса от другата страна казват, че имат вода и храна само за 3 дни. Притеснен съм за хората, които са там. Ако са нужни две седмици, за да се нормализира обстановката, те няма какво да правят. Нямат и ток, нямат мобилни телефони. Затова се опитваме да им помогнем.
Фоун, гражданин на Хюстън: Прекрасни са. Нямаше да бъде тук, ако не бяха те. Те ни помогнаха, спасиха ни. Когато правителството не може да помогне, тогава смятам, че трябва да си помагаме един на друг.

Спасителните екипи продължават да помагат на хора, които са в бедствено положение. Майка, заедно с бебето си, бе изведена от къщата ѝ, която е под вода, благодарение на хеликоптер. Междувременно стана ясно, че 57 трилиона литра вода се е изляла върху южните части на Съединените щати.

Очаква се да се изсипят още 23 трилиона литра вода, преди валежите да спрат. Очаква се валежите да спрат до 48 часа. Спасителни екипи са оказали помощ на над 13 000 души в град Хюстън. По официални данни жертвите са 15. Вестник "Ню Йорк Таймс" съобщава за най-малко 30 загинали.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Иззети от мафията имоти ще приютят бежанци
Иззети от мафията имоти ще приютят бежанци
​Съветът за сигурност на ООН осъди новото ракетно изпитание на Северна Корея
​Съветът за сигурност на ООН осъди новото ракетно изпитание на Северна Корея