НОВИНИ

Към момента няма опасност за населението в Хитрино (ВИДЕО)

Премиерът в оставка Бойко Борисов и шефът на пожарната главен комисар Николай Николов пристигнаха в Хитрино. Премиерът каза пред журналисти, че вероятно жертвите от инцидента ще са повече от 5. Борисов съобщи също, че комисия ще опише щетите и ще бъдат отпуснати средства на пострадалите семейства. Главен комисар Николай Николов посочи, че сигналът за инцидента е постъпил в пожарната в 5:42 часа сутринта и в 6:00 часа екипите са били на място. Той отхвърли твърденията, че пожарните са били без вода.

bnt avatar logo
от БНТ
11:16, 10.12.2016 (обновена)
Чете се за: 00:51 мин.
У нас
Гл. комисар Николай Николов - директор на ГД ПБЗН: Няма пряка опасност за живота и здравето на хората в Хитрино. За да минимизираме всякакъв риск, наредихме евакуация. Това са 40 семейства, които са настанени при техни близки. Община Шумен има пълна готовност да предостави допълнително жилища, ако това е необходимо. Пряка опасност съществува за спасителните екипи поради две причини. Първата причина е разрушенията и внезапните падания на отломки и втората причина е опасния товар, който все още е тук.
;
Бойко Борисов - министър-председател в оставка: Прокуратурата е тук, имаме разрешение задните цистерни да ги изтеглим назад, за да няма повече инциденти. Щетите са големи, доста ранени, над 25, с много изгаряния, няколко човека са с 99%. - Загиналите 5 ли са? - Повече ще са със сигурност. - Как се е стигнало до тук? - Машинистът казва, че след петия вагон му се е откъснала композицията. Прокуратурата е тук. Следователи пътуват и ще разследват причините. Вълната като е минала е поразила парка, три реда сгради и буквално ги е избушила. Ще вземем решение, разбира се ще помогнем на хората, но умрелите не могат да се върнат. Иначе разрушенията са такива, че с пари могат да се оправят. В момента, в който имаме описани щетите, ще отпуснем пари, ще ги оправим като щета. Говорих с пожарникарите на самите цистерни, обливат в момента, не гасим огъня, защото ако се загаси, стават по-опасни. Въпросът е дали е техническа грешка, дали е превишил скоростта машинистът, той ще разказва. - Има ли безследно изчезнали? - Възложих още веднъж къща по къща, човек по човек да се търси, всички са там, работят.


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Протест в Черноморец срещу евентуална продажба на земи
Протест в Черноморец срещу евентуална продажба на земи
Петима са загинали при експлозията на цистерни в Хитрино (СНИМКИ + ВИДЕО)
Петима са загинали при експлозията на цистерни в Хитрино (СНИМКИ + ВИДЕО)