НОВИНИ

Вълчо Арабаджиев излиза от ареста срещу 20 000 лева парична гаранция

Издадена е червена бюлетина на Интерпол за издирването на Ветко и Маринела Арабаджиеви. Тази вечер Специализираният наказателен съд освободи тримата задържани след акцията в хотел Маринела - това са сина на фамилията Вълчо Арабаджиев, както и Ромелия Кирилова и Елена Караянчева. Всеки от тях трябва да внесе парична гаранция от 20 хиляди лева.

bnt avatar logo
от БНТ
22:19, 02.09.2018 (обновена)
Чете се за: 00:27 мин.
У нас

Съдът отхвърли доводите на прокуратурта, че има опасност тримата да се укрият или да извършат друго престъпление. Не се съгласи и с аргумента на държавното обвинение, че фактът, че Вълчо Арабаджиев учи в Лондон и много дълго време пребивава там е причина той да бъде задържан в ареста, защото може да се укрие във Великобритания, тъй като според съда това означава, че трябва да се ограничава свободното движение на хора, стоки и услуги на територията на ЕС.

В мотивите към съдебното определение съдът записа още, че Вълчо Арабаджиев през по-голямата част от съзнателния си живот е живял извън България и може да се допусне, че не може да знае или да предполага какъв е произходът на парите на родителите му, които той е съхранявал в банкови сейфове на свое име.

Още подробности гледайте в прякото включване на Иво Никодимов.


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Обсъждат оставките в кабинета на коалиционен съвет
Обсъждат оставките в кабинета на коалиционен съвет
Цвета Караянчева участва в церемонията за празника на Димитровград
Цвета Караянчева участва в церемонията за празника на Димитровград