НОВИНИ

Влияе ли зодията на шофьорските ни умения?

Какво казва зодията ви за шофьорските ви умения? Казахстанска застрахователна компания направи проучване по въпроса, за да напомни на клиентите си да внимават на пътя. Кой зодиакален знак е лидер в статистиката за най-много предизвикани пътни инциденти?

Петър Георгиев
от Петър Георгиев
09:30, 26.11.2016
Чете се за: 01:14 мин.
Още

Когато се явите на изпит за шофьорска книжка, последното нещо, за което ще ви питат, е зодията ви. Според казахстански застрахователи обаче поведението ви на пътя зависи от нея. Компанията прави проучване, за да открие кои са най-опасните и най-примерните шофьори според връзката им със звездите. И след малко над 1200 анализирани случая твърди, че има отговор на този въпрос.

Светлана Савенко, PR мениджър на застрахователна компания в Казахстан: "Използвахме статистика на застрахователната ни компания от произшествия, като гледахме датата на раждане на виновника и датата на произшествието. На нас самите ни беше интересно как ще изглежда подобно проучване.То се получи и разликите са очевидни."

Статистиката сочи, че най-честите причинители на пътни инциденти са рибите. Всъщност, разликата между тях и следващите четири зодии не е голяма, но според астролога Марияна Добранова те са логичният лидер в класацията.

Марияна Добранова, астролог: "Рибите като цяло рядко успяват да се фокусират само върху едно нещо, обикновено са по-отнесени."

Малко по-внимателни от рибите са раците и скорпионите. Скорпионите обаче по-често попадат в тежки катастрофи.

Марияна Добранова, астролог: "Рак и скорпион може да ги сложим на кантар. Не заради друго, а защото това са най-емоционалните хора. Примерно, аз карам, ти ме афектираш и аз правя някаква маневра, която е под влияние на моята емоция и в резултат на това се случват пътно-транспортните произшествия. Хората, които вярват в астрологията, приемат такива статистики една идея по-сериозно от другите. Другите пък се правят, че не вярват, защото моята лична собствена статистика е, че всеки човек във вестника първо си чете хороскопа."

Сред българските шофьори не липсват привърженици на астрологията. Повечето обаче не вярват, че зодията им има нещо общо с уменията им.

"Това не е вярно. Скорпионите никога не правят произшествия по тяхна вина"
- А правили ли сте?
"Не, аз съм професионален шофьор 36 години и никога не съм правил досега."
"Зодия рак. На второ място? Ами, да кажем, че наистина е вярно проучването, защото не се определям като добър шофьор."
"Стрелец. Когато бях на 20 години, правех много глупости. Вече съм на 40 и не правя глупости и карам разумно. Аз съм музикант и от музиката - от силната, хубава музика е. AC/DC са виновни за всичко."


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Франция вече има първия си градски лифт
Франция вече има първия си градски лифт
Моята различна Коледа - историята на Лора Димитрова
"Моята различна Коледа" - историята на Лора Димитрова