НОВИНИ

Влизат в сила по-строги мерки за сигурност заради посещението на папата

От днес - строги мерки за сигурност в София заради посещението на папа Франциск. Ограниченията ще останат и за парада на 6 май. От МВР очакват затруднения на движението в централната градска част. Специални мерки ще има и в гр. Раковски и по магистрала "Тракия", където ще мине кортежът на папата.Вижте и още в прякото включване на Тихомир Игнатов.

Тихомир Игнатов
от Тихомир Игнатов
12:19, 03.05.2019 (обновена)
Чете се за: 01:07 мин.
У нас

Представители на МВР преди месец са били във Ватикана, където са се срещнали с техни италиански колеги. На място са били изгледани множество видеозаписи за това как протичат събитията около папата. Днес от НСО признаха, че очакват протоколът да бъде нарушен, имайки предвид темпераментния характер на папата. Всички пропускателни пунктове за граждани ще заработят 3 часа преди събитията.

старши комисар Тодор Гребенаров - заместник-директор на ГДНП: Гражданите ще бъдат пропускани през контролно-пропускателни пунктове без обемисти багажи, да не носят оръжие, включително хладно оръжие. Тъй като времето в момента не работи за нас, дават лоша метеорологична обстановка, разрешено е използването на чадъри, дъждобрани, бутилки половин литър, а отделно на самите контролно-пропускателни пунктове ще има центрове на БЧК, където допълнително при необходимост ще бъде раздавана минерална вода.
Антон Златанов - заместник-директор на СДВР: Естествено ще има доста сериозни мерки за сигурност, но те са съобразени с това, че останалата част от живота на града трябва да продължи. По всички маршрути на движение на кортежа ще бъдат взети мерки за сигурност. Там ще бъде поетапно спирано движението, така че по един или друг начин най-вероятно ще възникнат затруднения.
Румяна Милова, експерт в Центъра за градска мобилност: Домуващите, които ползват услугата "Локално платено паркиране", в 4-а и 5-а подзона ще бъдат затворени най-вече доста улици. Затова се предлага на ползвателите на тази услуга да паркират и в съседните подзони. Да не се притесняват, няма да бъдат е санкционирани. Периодът от днес до 7 май.
Атанас Илков - директор на ОДМВР-Пловдив: На Шести, преди обяда, движението по АМ "Тракия" в посока Бургас ще бъде отклонено от пътен възел "Запад-Пловдив" на 119 километър до пътен възел "Плодовитово" на 165 километър. Тази временна организация ще бъде създадена и в следобедните часове по обратния ред от пътен възел "Плодовитово" на 165 километър до пътен възел "Пловдив-Запад" на 119 километър, като движението ще бъде пренасочено при град Пловдив.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Репетиция на летателната военна техника за 6 май над София
Репетиция на летателната военна техника за 6 май над София
Наказателен вот към основните партии след местните избори във Великобритания
Наказателен вот към основните партии след местните избори във Великобритания