НОВИНИ

​Вълна от насилие в Чикаго: Петима са застреляни, 40 души са пострадали

Убити са петима души, а 40 са пострадали при стрелба вчера в Чикаго. Полицията нарече тази вълна от насилие "абсолютно неприемлива", предаде Франс прес.

bnt avatar logo
от БТА
16:57, 06.08.2018
Чете се за: 00:28 мин.
По света
​вълна насилие чикаго петима застреляни души пострадали

Сред ранените има 11-годишно дете. Някои изстрели са били определени мишени и органите на реда ги свързват с конфликти между банди, уточни пред журналисти Фред Уолтър от чикагската полиция. Изстрели се чуха неведнъж тази нощ в града - общо десетина за три часа, съобщи телевизия Си Ен Ен. Според полицията е стреляно по групи от хора, включително по участници в помен.

През 2016 г. броят на убийствата в Чикаго стигна връхна точка за близо двайсетгодишен период, заради което президентът на САЩ Доналд Тръмп редовно критикува града. Според Фред Уолтър обаче от началото на годината в Чикаго се стреля с над 30 на сто по-рядко, а убийствата са намалели с 25 процента.

Полицията е конфискувала из улиците на града повече от 5500 незаконно притежавани оръжия, добави той и подчерта ангажимента на властите да продължат усилията за повишаване на сигурността.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Григор Димитров: "Само с талант не се печелят мачове"
Григор Димитров: "Само с талант не се печелят мачове"
Десетки пострадаха при пожар в Португалия
Десетки пострадаха при пожар в Португалия