НОВИНИ

Влошаването на времето започна, най-силно вали сняг в София

Очакваното влошаване на времето започна. Най-силен в момента е снеговалежът в столицата. Сняг вали още в Монтана, Драгоман и Благоевград. Най-голяма снежна покривка до момента - 9 сантиметра е натрупала в Кюстендил. Дъжд и сняг пък вали в Плевен.

Мария Чернева
от Мария Чернева
18:05, 05.01.2017
Чете се за: 00:34 мин.
У нас

Към 17 часа най-ниската температура от минус 2 е измерена в Драгоман. Синоптиците уточняват обаче,че очакваното сериозно падане на температурите ще е чак от понеделник.

Пътищата към планината Витоша "Драгалевци - Алеко" и "Бояна - Златни мостове" ще бъдат затворени днес между 17.00 и 18.00 часа, съобщиха от пресцентъра на Столичната община.

Ще бъде извършено избутване на снежни маси и опесъчаване, като няма да се пускат никакви превозни средства.

Три хиляди снегопочистващи машини от вчера са в готовност за снежното бедствие.

Лиляна Павлова, министър на регионалното развитие и благоустройството в оставка: "Очакваме, горе-долу, три критични места на територията на България. Първо, това е североизточна България, в района около Дуранкулак, Добрич, Силистра, Добрич най-общо казано, освен ако не се смени посоката и фронта. В района на Кърджали очакваме леден дъжд. И разбира се в Северна и Централна България, там където са най-важните проходи на републиката - Шипка, Хаинбоаз, в тази част също очакваме сериозен, обилен снеговалеж и ниски температури."
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Продължават арестите в хода на издирването на атентатора от Истанбул
Продължават арестите в хода на издирването на атентатора от Истанбул
Приютът за бездомни в Силистра е запълнен
Приютът за бездомни в Силистра е запълнен