НОВИНИ

​Вълшебната красота на японските вишни (СНИМКИ)

Цветовете на японската вишна известни с пленителна красота и великолепие от нежно преливащи бялорозови багри, привличат погледа на всички. Това дърво се е превърнало в символ на Япония, а вишневият цвят се смята за национално цвете.

bnt avatar logo
от БГНЕС
13:54, 24.04.2018
Чете се за: 00:25 мин.
Още
​вълшебната красота японските вишни снимки

Японското наименование на вишневото дърво „сакура“ се свързва с исторически факти и легенди като интерпретация на думата „сакуя“ (цъфтеж, цъфтене). Плодовете му не са ядливи, за разлика от останалите разновидности на вишни и череши, което говори за единствената предопределеност на цветовете – да бъдат красиви и то за кратко.

Цъфтежът на дървото варира от края на март до началото на май за отделните части на Япония и символично ознаменува настъпването на пролетта и сезонът на оризовите засаждения. Твърди се, че който веднъж е зърнал красотата на цветовете, никога не би могъл да ги забрави.

„Сакура“ е национална гордост за японската нация поради факта, че е различно от всички други видове по света. Срещани почти навсякъде, цветовете на японската вишна заливат с неповторим разкош и тържественост паркове, улици, градини, брегове, реки и планински райони.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Повече от 11 тона пластмаса събраха в кампанията „Книги за смет”
Повече от 11 тона пластмаса събраха в кампанията „Книги за смет”
​Пенсиите за следващия месец ще се изплащат между 8 и 21 май
​Пенсиите за следващия месец ще се изплащат между 8 и 21 май