В цялата страна броят на болните от грип расте. Във ВМА откриват специален грипен кабинет, когато броят на болните достигне критичният праг. На 29 и 30 януари Катедрата по инфекциозни болести към ВМА ще приема и консултира безплатно пациенти със съмнения за грип. Това каза в Сутрешния блок на БНТ д-р Магдалена Баймакова от ВМА.

Идеята е ВМА да бъде максимално в полза на населението по време на пика на грипната епидемия в София-град. Кабинетът е спешен и пациентите не е необходимо да минават през личния лекар, а по време на кампанията могат да дойдат направо в кабинета. Изисква се обаче предварително записване.

д-р Магдалена Баймакова - Клиника по инфекциозни болести, ВМА: Този кабинет най-активно ще приема своите пациенти и ще консултира всъщност през идната седмица - на 29 и 30 януари. Вторник и сряда Медицинска академия и Катедрата по инфекциозни болести организира кампания за безплатни прегледи на пациенти съмнителни за грип и ОРЗ, които ще се осъществяват точно тук в този грипен кабинет. Не е необходимо да минават през личния лекар. Могат да дойдат директно тук за консултация. Ще се изисква предварително записване.

Повече за преобладаващия грип в момента и как да се предпазим от него - вижте във видеото