Депутатът Емил Димитров е номинацията на "Обединени патриоти" за нов екоминистър. Това беше договорено на двучасово заседание на Коалиционния съвет. В студиото на "Още от деня" новината коментира неговият колега - Александър Сиди от ВМРО.

По думите му Емил Димитров е способен да се справи с проблемите.

Александър Сиди - депутат от ВМРО: Силно вярваме, че той е човек, който може да се справи с този въпрос. Във времето е доказал, че е безкомпромисен към всички нарушения и съответно би могъл да направи, както каза вицепремиерът Каракачанов с чувството за хумор от прякора му, ревизия в този сектор.

Сиди подчерта, че Нено Димов със сигурност "не е най-големият виновник" за водната криза в Перник. Публичните справки сочат, че една много голяма част от водата изтича неизвестно къде, отбеляза той.

Александър Сиди - депутат от ВМРО: Казваме, че при 18 млн. кубика, които са изтекли от язовира по заявки на ВиК, 15 млн. са изтекли някъде в земята преди да стигнат до чешмите.

Според него "има много виновни в тази посока и трябва да се види откъде трябва да се тръгне, за да бъде решен проблемът". Вярвам, че Емил Димитров може да направи ревизия в тези процеси, добави той.

Александър Сиди - депутат от ВМРО: Министърът винаги е политическо лице и като такова той има сериозен политически опит. Смятам, че бързо би могъл да навлезе в материята, юрист е, ще чете внимателно всеки документ преди да го подпише, със сигурност ще разбира неговото съдържание, за да не се случи това, което се случи с Нено Димов. Той ще си създаде, надявам се, един добър екип около него, който да му помага при взимането на решения.

На въпрос за отношенията в управляващата коалиция народният представител от ВМРО подчерта, че "с политическите си партньори вървят напред в политическия си път".

Александър Сиди - депутат от ВМРО: Не мога да кажа, че няма сътресения - това беше много сериозен удар и по кабинета, и по ВМРО в частност. Затова ние предлагаме политическо лице и носим цялата политическа отговорност.

Какво още каза депутатът от ПГ "Обединени партриоти" вижте във видеото.