НОВИНИ

ВМРО-ДПМЕ поиска от Заев съдържанието на договора за добросъседство с България

Шестима депутати от опозиционната партия ВМРО-ДПМНЕ са изпратили писмо до македонския премиер Зоран Заев и министъра на външните работи Никола Димитров с искане да бъде разкрито съдържанието на готвения договор за добросъседство с България и за него да бъде проведен дебат в парламента.

bnt avatar logo
от БГНЕС
16:54, 11.07.2017
Чете се за: 00:24 мин.
По света
вмро дпме поиска заев съдържанието договора добросъседство българия

По време на пресконференция депутатът Илия Димовски, който е един от шестимата, заяви, че до тях е стигнала информация от редица български медии, че депутатите в българския парламент вече са имали възможност да разгледат проектодоговора. В писмото на депутатите се посочва, че в македонското обществено пространство присъстват информации от български медии за определени елементи от проектодоговора.

;

В рамките на официална комуникация от македонските държавни институции срамежливо се потвърждава, че текстът на договора е договорен. „В обществото остава впечатлението, че се приема текст, който правителството се опитва да формализира далеч от очите на обществеността. Подобна непрозрачност е извор на загриженост“, заяви Димовски.

В писмото на народните представители също така се пита дали правителството все още държи на своето обещание да работи съвместно с опозицията.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ремонтът на Западния парк започва през есента
Ремонтът на Западния парк започва през есента
Военното учение „Сейбър гардиън“ до Сливен (ГАЛЕРИЯ)
Военното учение „Сейбър гардиън“ до Сливен (ГАЛЕРИЯ)