НОВИНИ

ВМРО-ДПМНЕ призова македонците да гласуват на референдума според убежденията си

ВМРО-ДПМНЕ взе решение всеки гражданин да постъпи според собствените си убеждения, заяви лидерът на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски на пресконференция, съобщавайки позицията на опозиционната ВМРО-ДПМНЕ за предстоящия на 30 септември референдум за името на страната. Това стана снощи след продължили няколко часа срещи на Изпълнителния и Централния комитет на опозиционната партия.

bnt avatar logo
от Източник: БТА
09:14, 12.09.2018
Чете се за: 00:54 мин.
По света
вмро дпмне призова македонците гласуват референдума убежденията

Всеки индивид със собствения си морал и съвест ще вземе решението, за което смята, че е най-добро. Македония е всичко за нас, няма партиите да взимат решения. За националния въпрос решение ще вземе нацията, а всички ние ще се поклоним пред решението, заяви лидерът на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски, цитиран от вестник "Слободен печат".

Договорът с Гърция е документ, който аз и ВМРО-ДПМНЕ не приемаме. Той е извън нашите принципи. Ние сме против този договор, тъй като с него се променя конституцията на Република Македония и институционалната идентичност. Приема се комисия за разглеждане и ревизиране на културата и традицията, което ще отвори път пред Гърция да блокира държавата, когато реши, тя ще може да направи това когато иска и както си поиска, посочи Мицкоски.

Мицкоски изтъкна, че решението на ВМРО-ДПМНЕ е било взето след консултации с граждани и взимане под внимание на различните мнения, които съществуват сред народа - за неучастие или гласуване против, но и мнението на хората, които са по-малко на брой и според които референдумът трябва да се подкрепи.

Мицкоски изтъкна, че ВМРО-ДПМНЕ е за членство в ЕС и НАТО. Те са наши приятели и партньори. ВМРО-ДПМНЕ е формирана като отговор на партията СДСМ, която е продължение на миналата комунистическа система, посочи Мицкоски. Според него за тежката и деликатна ситуация, в която се намира Македония, са отговорни безотговорните политици във властта.

Сега Македония е скъп самолет, даден в ръцете на тийнейджъри, посочи лидерът на ВМРО-ДПМНЕ, критикувайки правителството и премиера Зоран Заев за нереализираните обещания през изминалата година и половина и фалшивите надежди с лозунгите за референдума.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Съдът в Кипър гледа делото за ликвидацията на дружество Олимпик
Съдът в Кипър гледа делото за ликвидацията на дружество "Олимпик"
Ракетен обстрел по единственото функциониращо летище в Триполи
Ракетен обстрел по единственото функциониращо летище в Триполи