ВМРО е четвърта политическа сила след проведените вчера избори за Европейски парламент. От партията очакват окончателните резултати от вота, за да разберат дали заедно с Ангел Джамбазки към Брюксел ще замине още един представител на воеводите. Очаква се това да стане ясно днес. След добрия резултат на ВМРО, бъдещето на коалицията "Обединени патриоти" се превърна в основна тема на разговорите в партията през изборната нощ.

Резултатът на ВМРО от евровота задава нов тон на комуникация в коалиция "Обединени патриоти", заяви лидерът на партията Красимир Каракачанов.

Красимир Каракачанов - лидер на ВМРО: "Аз повече синя каска няма да играя. Не искам никой да ми се извинява. Не съм устроен някой да ми се подмазва, но има неща, които трудна ще забравя. Удари. Нож в гърба, нанесен от хора, които смятат или които вие смятате, че са мои коалиционни партньори. Хора, които си позволиха да говорят за личния живот - на мен, на г-н Джамбазки, лъжейки като цигани.

Според Каракачанов проблемите в "Обединени патриоти" няма да се отразят на управляващата коалиция и партньорството с ГЕРБ.

Красимир Каракачанов - лидер на ВМРО: С г-н Борисов си казахме честито за резултата, който ГЕРБ постигна и за резултата, който ВМРО постигна. Какво ще си кажем с колегите от "Обединени патриоти" - сигурно ще си кажем първо "добър ден".

Водачът на листата на ВМРО Ангел Джамбазки покани на разговор новоизбраните евродепутати от всички партии, за да се обединят около приоритетни за България теми.

Ангел Джамбазки - водач на листата на ВМРО за ЕП: Каня всички избрани български представители да направим истинския български разговор за това какво ще правим следващите 5 г. Защото не можем да си позволим повече туристи. Не можем да си позволим хора да изпускат самолета, не можем да си позволим хора, които не знаят за какво са изпратени, не можем да си позволим просто скъпо платени екскурзианти.

Според Джамбазки важните теми са пакета "Мобилност", земеделските субсидии, запазване на въглищната енергетика, недопускане на нелегални емигранти.

© БГНЕС