НОВИНИ

Внедряват нов софтуер в 5,4 млн. дизелови автомобили

Нов софтуер ще бъде внедрен в над 5 милиона дизелови автомобила. За това се споразумяха представители на властите в Германия и ръководители на водещи автомобилни концерни

Ива Стойкова
от Ива Стойкова
09:43, 03.08.2017
Чете се за: 00:33 мин.
По света
внедряват нов софтуер млн дизелови автомобили

Германските автомобилостроители ще оборудват с нов софтуер над 5 милиона дизелови автомобила, за да намалят вредните им емисии. Това решение бе взето на среща на представители на властите и ръководители на водещи автомобилни концерни в Берлин.

Алексаднър Добринт, министър на транспорта на Германия: 5 милиона и 300 хиляди автомобила ще бъдат модернизирани. Това обеща днес автомобилната индустрия.

Близо половината от тези коли са произведени от групата Фолксваген, информира Асоциацията на германските автомобилостроители. Разходите за преоборудването ще бъдат поети от производителите, като не се предвиждат плащания от собствениците.

Дитер Зетце, Даймлер: Ние поемаме разходите. Преоборудването ще отнеме максимум един час и няма да окаже влияние върху разхода на гориво. Ако има някакви други проблеми, ние също ще ги покрием.

Чрез новия софтуер емисиите на азотен оксид би трябвало да бъдат понижени със средно 25-30 процента. Според научни изследвания с приблизително същия процент може да бъде намалено замърсяването, ако бъдат въведени забрани за движение на дизелови автомобили.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Със 120 млн. лева се увеличават заемите на енергийните компании към юли
Със 120 млн. лева се увеличават заемите на енергийните компании към юли
Теменужка Петкова: Работна група ще проучва за газова връзка с Македония
Теменужка Петкова: Работна група ще проучва за газова връзка с Македония