Нов софтуер ще бъде внедрен в над 5 милиона дизелови автомобила. За това се споразумяха представители на властите в Германия и ръководители на водещи автомобилни концерни

Германските автомобилостроители ще оборудват с нов софтуер над 5 милиона дизелови автомобила, за да намалят вредните им емисии. Това решение бе взето на среща на представители на властите и ръководители на водещи автомобилни концерни в Берлин.

Алексаднър Добринт, министър на транспорта на Германия: 5 милиона и 300 хиляди автомобила ще бъдат модернизирани. Това обеща днес автомобилната индустрия.

Близо половината от тези коли са произведени от групата Фолксваген, информира Асоциацията на германските автомобилостроители. Разходите за преоборудването ще бъдат поети от производителите, като не се предвиждат плащания от собствениците.

Дитер Зетце, Даймлер: Ние поемаме разходите. Преоборудването ще отнеме максимум един час и няма да окаже влияние върху разхода на гориво. Ако има някакви други проблеми, ние също ще ги покрием.

Чрез новия софтуер емисиите на азотен оксид би трябвало да бъдат понижени със средно 25-30 процента. Според научни изследвания с приблизително същия процент може да бъде намалено замърсяването, ако бъдат въведени забрани за движение на дизелови автомобили.

Спешни мерки в Германия срещу забраната за движение на дизелови автомобили

Спешни мерки в Германия срещу забраната за движение на дизелови автомобили

Какво ще е бъдещето на дизеловите автомобили в Германия, след като много европейски държави вече решиха след време да се откажат от тях. Въпросът за с...