Изненадваща проверка по Черноморието на Морска администрация- Бургас. Проверяващите следяха дали се спазват всички изисквания за безопасност на атракционите по морето. В първият ден от проверката инспекторите на Морска администрация провериха всички увеселителни и морски забавления в курорта Черноморец.

Черноморец, Созопол

Първият обект, който провериха инспекторите, беше корабче, превозващо туристи в Черноморец. От морската администрация провериха дали плавателният съд разполага с достатъчно спасителни жилетки и дали се спазва инструктажът за туристите преди отплаването на корабчето.

Инспекторите следяха дали атракционите имат книги за инструктаж и дневници за влизащи и излизащи от морето.

Венцислав Йорданов - главен специалист в Морска администрация: В толкова часа джет номер 3 влезе в морето с двама човека - в и толкава часа се прибра.

През последните години имаше много инциденти с туристи именно на водните атракциони. Затова някои от собствениците предпочитат да имат всичко необходима за безопасността на хората.

капитан на кораб: Перфектно е оборудван корабът. Имам си станция, с която постоянно издавам рапорти на гранична и на Морска администрация и Бургас трафик контрол. Без разрешението на Бургас трафик контрол и гранична аз не мога да изляза в морето.

Проверени бяха и джетовете в залива, както и останалите морски атракциони по плажа. На някои обекти бяха издадени предписания за леки пропуски.