НОВИНИ

Внезапни проверки за безопасността на атракционите по Черноморието

Изненадваща проверка по Черноморието на Морска администрация- Бургас. Проверяващите следяха дали се спазват всички изисквания за безопасност на атракционите по морето. В първият ден от проверката инспекторите на Морска администрация провериха всички увеселителни и морски забавления в курорта Черноморец.

bnt avatar logo
от Юлиана Шопова
07:05, 13.07.2018
Чете се за: 00:34 мин.
У нас

Първият обект, който провериха инспекторите, беше корабче, превозващо туристи в Черноморец. От морската администрация провериха дали плавателният съд разполага с достатъчно спасителни жилетки и дали се спазва инструктажът за туристите преди отплаването на корабчето.

Инспекторите следяха дали атракционите имат книги за инструктаж и дневници за влизащи и излизащи от морето.

Венцислав Йорданов - главен специалист в Морска администрация: В толкова часа джет номер 3 влезе в морето с двама човека - в и толкава часа се прибра.

През последните години имаше много инциденти с туристи именно на водните атракциони. Затова някои от собствениците предпочитат да имат всичко необходима за безопасността на хората.

капитан на кораб: Перфектно е оборудван корабът. Имам си станция, с която постоянно издавам рапорти на гранична и на Морска администрация и Бургас трафик контрол. Без разрешението на Бургас трафик контрол и гранична аз не мога да изляза в морето.

Проверени бяха и джетовете в залива, както и останалите морски атракциони по плажа. На някои обекти бяха издадени предписания за леки пропуски.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Незаконно заведение на плаж „Кабакум продължава да работи
Незаконно заведение на плаж „Кабакум" продължава да работи
Затягат мерките по границата заради африканската чума по свинете
Затягат мерките по границата заради африканската чума по свинете