НОВИНИ

Внимание! Хлъзгави подлези и ледени висулки в Пловдив

Хлъзгави подлези и ледени висулки създават проблеми и на жителите на Пловдив. Снеговалежа и големите температурни разлики през деня и нощта цяла седмица затрудняват и пешеходци, и шофьори, и снегопочистващата общинска фирма. Над 4000 кубически метра сняг вече е извозен до специално депо в жилищен район „Тракия".

bnt avatar logo
от Н. Райшинов, Д. Димитров
09:16, 13.01.2017
Чете се за: 00:55 мин.
У нас

Веднага след края на валежа подстъпите към подлезите в Пловдив се превърнаха в пързалка. Всеки опит да бъде стопен снега с пясък и сол удряше на лед. Още във вторник обаче на много места се видяха чисти стъпала.

До камък първо бяха разчистени най-натоварените пешеходни подлези в центъра на града. Други останаха да чакат ред. На „Цариградско шосе" и булевард „България" хлъзгави участъци принуждаваха хората да бъдат изключително внимателни.

Разчистването на подлезите става само на ръка - обясниха от общинската фирма, ангажирана с поддръжката им. След това местата се обработват със сол и пясък. От четвърти януари техника и персонал работят без почивен ден.

Иван Стоянов, управител на ОП „Чистота" - Пловдив
Правим пътеки от по метър и половина, колкото да могат да минават хората.

И докато пловдивчани търсеха здрава земя под краката си, бяха изправени пред нова зимна заплаха. От голяма височина като дамоклев меч ледени висулки надвиснаха над преминаващите по тротоарите.

Ангел Славов - директор на Общинския инспекторат
Този лед е доста тежък и ако се откърти и падне върху някой гражданин може да доведе до кофти инцидент. Ние ще упражним някакъв контрол и някакви проверки ще последват от днешния ден, но все пак гражданското съзнание е много важно в един такъв момент.

През почивните дни дежурния телефон на Общинския инспекторат в Пловдив остава активен. На него могат да се подават всякакви сигнали свързани със зимната обстановка, а диспечери ще пренасочват информацията към компетентните общински и държавни служби.

Телефон за сигнали в Общински инспекторат - Пловдив

032 6111

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Преговорите за Кипър в Женева приключиха без конкретно споразумение
Преговорите за Кипър в Женева приключиха без конкретно споразумение
 Правната комисия в НС отново обсъжда промени в Изборния кодекс
Правната комисия в НС отново обсъжда промени в Изборния кодекс