Измами с фалшиви фишове за неправилно паркиране в София. Издирват се мними инспектори, лепили невалидни фишове и събирали глоби за паркиране в столицата, предупреждават от Столичния инспекторат.

Първият фалшив фиш попада в ръцете на Столичния инспекторат от гражданка, решила да си плати глобата, описана върху залепения на стъклото на автомобила ѝ лист. На фалшивия фиш имало посочена и банкова сметка.

Полина Асенова - Столичен инспекторат: "Столичният инспекторат, когато санкционира, никога не лепи на стъклото на автомобила фиш, а поставя констативен протокол, с който дава предписание нарушителят да се яви в съответния районен инспекторат."

От Столичния инспекторат са установили, че банковата сметка на мнимия фиш вече не съществува. Това затруднява проследяването на лицето създало измамата.

Полина Асенова - Столичен инспекторат: "Всички оригинали, които сме получили от гражданите вече сме ги изпратили към столична дирекция на вътрешните работи и те работят по този случай".

Инспекторите, които съставят протоколи за нарушение са облечени с униформи и се легитимират. Заплащането на глобата не се случва на място, а едва след явяване в офиса на инспектората. От Инспектората молят всеки, който види фалшиви бележки да се обърне към най-близката дирекция на полицията.