Засилен продължава да бъде трафикът по магистрала "Тракия“ в района на Пазарджик. Остава натоварено движението и по "Хемус" и по главните пътища от републиканската мрежа, уточняват от Пътна полиция – ГД "Национална полиция".

© БГНЕС

От ГДНП са предприети мерки за разполагане на допълнителни полицейски екипи по най-натоварените трасета и изходите на големите градове, които следят за безопасността на движението и при необходимост регулират трафика. От Пътна полиция отново напомнят санкцията за движение в аварийната лента - при първо нарушение тя е в размер на 1000 лева и 3 месеца лишаване от правоуправление спрямо водача.

Интензивен е трафикът и на граничните пунктове. На българо-сръбската, българо-гръцката и българо-турската граница трафикът е интензивен за леки и товарни автомобили. На българо-румънската трафикът е интензивен на вход за леки и товарни автомобили, а на българо-македонската – нормален.

В първия от серията почивни дни: Натоварен трафик и засилен контрол по пътищата

В първия от серията почивни дни: Натоварен трафик и засилен контрол по пътищата

В първия почивен ден от Великденските празници се очаква натоварено движение по магистралите и основните пътища. По данни на полицията, над 280 хиляди...