НОВИНИ

Внимание: високо напрежение по коледната украса в Благоевград

Красивата коледна украса в центъра на Благоевград може да бъде опасна, предупреждават от общинското ръководство. Елхата и поставените празнични елементи са осветени чрез лампи, по които тече ток. Въпреки че мястото е оградено и има предупредителни табели, много хора ги пренебрегват и се снимат отблизо със светещите фигури.

внимание високо напрежение коледната украса благоевград
bnt avatar logo
от БНТ
20:40, 06.12.2016
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

220-сет волтов ток зарежда светещите фигури в центъра на града. Кабелите са обезопасени максимално, но около тях винаги е опасно и има риск от инциденти.

Десислава Кузманова, отдел "Култура" в община Благоевград: Вчера през целия ден тук се разхождаха майки с малки деца, вечерта се качваха и се снимаха на шейната. Призоваваме гражданите да не го правят. Знаем много добре, че искате да се снимате, да си направите хубави снимки, но тук има напрежение, което е 220 волта и е изключително опасно.

От общинското ръководство са притеснени, защото огражденията и предупредителните табели не спират хората.

Десислава Кузманова, отдел "Култура" в община Благоевград: Нямаме възможност да осигурим охрана, която да стои тук цял ден и да ги подсеща и да им казва, че не трябва да се влиза вътре. Така че ако те продължават, ще трябва да сложим големи черни ограждения и просто няма да бъде красиво.

От общината в Благоевград апелират към жителите и гостите на града да бъдат внимателни, за да не се стига до нежелани инциденти.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Жители на столичния квартал Горна баня готвят протести и блокади
Жители на столичния квартал "Горна баня" готвят протести и блокади
Община Пловдив се сдоби с два нови електромобила
Община Пловдив се сдоби с два нови електромобила