Красивата коледна украса в центъра на Благоевград може да бъде опасна, предупреждават от общинското ръководство. Елхата и поставените празнични елементи са осветени чрез лампи, по които тече ток.

Въпреки че мястото е оградено и има предупредителни табели, много хора ги пренебрегват и се снимат отблизо със светещите фигури.

Благоевград

220-сет волтов ток зарежда светещите фигури в центъра на града. Кабелите са обезопасени максимално, но около тях винаги е опасно и има риск от инциденти.

Десислава Кузманова, отдел "Култура" в община Благоевград: Вчера през целия ден тук се разхождаха майки с малки деца, вечерта се качваха и се снимаха на шейната. Призоваваме гражданите да не го правят. Знаем много добре, че искате да се снимате, да си направите хубави снимки, но тук има напрежение, което е 220 волта и е изключително опасно.

От общинското ръководство са притеснени, защото огражденията и предупредителните табели не спират хората.

Десислава Кузманова, отдел "Култура" в община Благоевград: Нямаме възможност да осигурим охрана, която да стои тук цял ден и да ги подсеща и да им казва, че не трябва да се влиза вътре. Така че ако те продължават, ще трябва да сложим големи черни ограждения и просто няма да бъде красиво.

От общината в Благоевград апелират към жителите и гостите на града да бъдат внимателни, за да не се стига до нежелани инциденти.