НОВИНИ

"Външни служби" предупредили за терористичната заплаха в германския мол

Предупреждението за възможен атентат, което накара германската полиция да отцепи голям търговски комплекс в западногерманския град Есен рано тази сутрин, е дошло от "външни служби", съобщи говорител на местната полиция, цитиран от ДПА.

bnt avatar logo
от БТА
14:25, 11.03.2017 (извънредно)
Чете се за: 00:30 мин.
По света
външни служби предупредили терористичната заплаха германския мол

"Получихме много сериозни индикации от източници по сигурността и затова решихме да затворим целия търговски комплекс", каза говорителят Кристоф Викхорст, като добави, че властите вземат заплахата от възможна "терористична атака" срещу огромния мол на "Лимбекер плац" в центъра на Есен много сериозно.

Предупреждението е било получено преди отварянето на търговския център, но полицията го е отцепила, за да може да изведе почистващите екипи и работниците от ранните смени и да извърши щателна проверка, посочва ДПА.

Както се разбра по-късно, молът - един от най-големите в Германия с над двеста търговски обекта и над 60 000 посетители дневно, ще остане затворен през целия ден. Затворени са също големият му паркинг, както и съседната метростанция.

В предохранителната операция участват около стотина полицаи - много от тях тежко въоръжени и с бронирани жилетки. Те не допускат никого в мола и извършват щателен оглед, включително и с полицейски кучета.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Увеличават се жертвите на експлозиите в Дамаск
Увеличават се жертвите на експлозиите в Дамаск
Ислямска държава освобождава  затворници в Мосул
"Ислямска държава" освобождава затворници в Мосул