НОВИНИ

Външните министри на България и Хърватия се обявиха за директна самолетна линия

България и Хърватия вярват, че новото правителство на Македония спешно ще започне крайно необходимите реформи за връщане на страната в европейския ѝ път - до тази обща позиция стигнаха в разговора си вицепремиерите Екатерина Захариева и Давор Иво Щир.

bnt avatar logo
от БНТ
20:01, 29.05.2017
Чете се за: 00:30 мин.
У нас

Посещението на хърватския външен министър е първото в мандата на Захариева. Двамата вицепремиери изразиха общото си убеждение, че бъдещето на Западните Балкани в Европейския съюз няма алтернатива. По покана на Щир, Захариева и премиерът Борисов ще участват в заключителната среща на Хърватското председателство на Процеса за сътрудничество в Югоизточна Европа. Двамата вицепремиери се обявиха за откриването на директна авиолиния между България и Хърватия.

Екатерина Захариева, вицепремиер и министър на външните работи: "От 2015 до 2016 година стокообменът се увеличава между двете държави, българските туристи, които са посетили Хърватия, са два пъти повече - със 100% има увеличение. Не е така, за съжаление, с хърватските туристи, които са посетили България, но там също има около 10% увеличение".
Давор Иво Щир, вицепремиер и министър на външните работи и европейските въпроси: "Вярваме, че установяването на въздушни~връзки между България и Хърватия ще даде по-голяма възможност за развиване на туристическите отношения".
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Къщичка за книги в Търговската гимназия в Пловдив
Къщичка за книги в Търговската гимназия в Пловдив
Регионалните телевизии в Европа изнасят новините си на платформи в интернет
Регионалните телевизии в Европа изнасят новините си на платформи в интернет