Дипломат номер 1 на Австрия Карин Кнайсъл каза "Да" на любимия си Волфганг Майлингер. Сватбеното тържество привлече вниманието на цялата международна общност, след като булката реши да покани на събитието лично държавния глава на Русия Владимир Путин.

© БТА

Сред останалите гости е канцлерът на Австрия Себастиан Курц, както и други представители на политическия елит от страната и Европа. Сватбената церемония се провежда в имението "Чепе" в Гамлиц.

Световните агенции вече разпространиха снимки от тържеството, а в социалните мрежи бяха публикувани и кадри, на които Кнайсъл позира заедно с Путин.

На мястото на празненството пристигна и руски казашки хор. Според съобщения на местни медии, позоваващи се на дипломатически източници, именно изпълнението на казашкия ансамбъл ще бъде сватбен подарък на руския президент за младоженците.

Напускайки имението "Чепе", преди да седне в лимузината, Путин се разписа върху сватбения автомобил на младоженците и извика "Горчиво!"


След сватбата той директно лети за Берлин за преговори с германската канцлерка Ангела Меркел. Те ще се състоят в нейната резиденция край столицата. Очаква се преди началото на срещата двамата да направят изявления за пресата, в които да съобщят основните теми на предстоящите разговори.

Часове до сватбата на дипломат номер едно в Австрия, Путин ще е сред гостите

Часове до сватбата на дипломат номер едно в Австрия, Путин ще е сред гостите

Часове остават до най-дългоочакваната сватба в Австрия. Външният министър на страната Карин Кнайсъл ще мине под венчило с бизнесмена Волфганг Майлинге...

© БТА