НОВИНИ

Външният министър на Индия се преклони пред паметника на Ганди в София

С преклонение пред паметника на Махатма Ганди в Южния парк в София приключи няколкочасовото работно посещение на индийския външен министър Сушма Сварадж у нас.

bnt avatar logo
от Даниела Кънева
21:32, 17.02.2019
Чете се за: 00:29 мин.
У нас

По древен индийски обичай външният министър на Индия Сушма Сварадж разпръсна листенца от рози пред паметника на Махатма Ганди в София. Той беше открит само преди 5 месеца лично от индийския президент Рам Нат Ковинд, по време на официалното му посещение у нас.

На фона на ускорения и активен дипломатически диалог между София и Делхи в момента наблюдателите очакват срещата на първите дипломати на двете страни и техните делегации да доведат не само до нови и авангардни общи проекти, но и до съживяване на контактите Европейски съюз-Индия за свободна търговия.

От март се очаква в 15 големи индийски града да се издават по-лесно визи за България и така да се стимулира туристическия поток.

Наша компания вече доставя интернет на повече от 200 000 потребители в Делхи, а български завод произвежда лекарства в Индия. Големи са шансовете ни в информационните технологии, микроелектрониката и софтуера.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Черен сняг валя в сибирски град
Черен сняг валя в сибирски град
Отново протест в Сърбия срещу президента Вучич
Отново протест в Сърбия срещу президента Вучич