С преклонение пред паметника на Махатма Ганди в Южния парк в София приключи няколкочасовото работно посещение на индийския външен министър Сушма Сварадж у нас.

По древен индийски обичай външният министър на Индия Сушма Сварадж разпръсна листенца от рози пред паметника на Махатма Ганди в София. Той беше открит само преди 5 месеца лично от индийския президент Рам Нат Ковинд, по време на официалното му посещение у нас.

На фона на ускорения и активен дипломатически диалог между София и Делхи в момента наблюдателите очакват срещата на първите дипломати на двете страни и техните делегации да доведат не само до нови и авангардни общи проекти, но и до съживяване на контактите Европейски съюз-Индия за свободна търговия.

От март се очаква в 15 големи индийски града да се издават по-лесно визи за България и така да се стимулира туристическия поток.

Наша компания вече доставя интернет на повече от 200 000 потребители в Делхи, а български завод произвежда лекарства в Индия. Големи са шансовете ни в информационните технологии, микроелектрониката и софтуера.