НОВИНИ

Външният министър на Судан на първа официална визита у нас

На историческа първа официална визита у нас на судански външен министър между външните министрества на България и република Судан, беше подписан меморандум за разбирателство.

външният министър судан първа официална визита нас
bnt avatar logo
от БНТ
21:44, 27.07.2017
Чете се за: 00:31 мин.
У нас

След това вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева заяви пред суданския си колега Ибрахим Гандур, че българското правителство ще работи за разширяване на сътрудничеството между нашата страна и Судан. Селското стопанство, минната индустрия, производството на храни и високите технологии са само част от сферите, в които двамата министри видяха потенциал за бъдещи търговско-икономически контакти.

Над 3000 суданци са завършили висшето си образование в България посочи министър Гандур и заяви,че много от тях работят на ръководни позиции в страната му.

Министър Захариева изрази благодарност за усилията,които полага Судан в борбата срещу тероризма и нелегалния трафик на хора. Европейският съюз разполага с много програми, които могат да подпомагат региона на Африка в тази посока, посочи още тя. В началото на следващата година, като председателстваща ЕС, България ще може да насочи вниманието на съюза към проблемите на Африка пък подчерта Ибрахим Гандур.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Лошо време в Европа
​Лошо време в Европа
Протест на полицаите и в Гоце Делчев
Протест на полицаите и в Гоце Делчев