НОВИНИ

Външно министерство с предупреждение към българи в Тайван заради тайфуна "Мария"

Министерството на външните работи препоръчва на българските граждани, пътуващи или пребиваващи на територията на Тайван, да следят актуалната обстановка и да се придържат стриктно към указанията на местните власти връзка с приближаването на тайфуна "Мария".

външно министерство предупреждение българи тайван заради тайфуна мария
bnt avatar logo
от БНТ
15:14, 10.07.2018
Чете се за: 00:42 мин.
У нас

Очаква се той да връхлети северната част на острова още днес и да предизвика проливни дъждове. Според прогнозите, тайфунът ще продължи да се движи със скорост 30 км/час в посока североизток, като се очаква в ранните часове на 11 юли 2018 г. да премине над североизточната част на Тайван и да достигне провинция Джъдзян.

Очакват се значителни валежи и в югоизточната част на провинция Джъдзян и в североизточната част на провинция Фудзиен. С придвижването си в посока северозапад, тайфунът постепенно ще отслабва.

Съгласно информация от местните медии има затруднения при всички видове транспорт. В рамките на днешния ден са били отменени над 280 международни и вътрешни полети.

Същевременно е в сила и оранжев код за горещини в районите Хуайлиен и Тайтун. Местните власти препоръчват да не се организират масови събирания на открито или закрито, да не се работи на голяма надморска височина и да се създаде добра организация по укрепване на пристанищата.

Желателно е и да се намали до минимум движението на плавателни съдове в регионите, за които важат предупрежденията, както и да се гарантира, че деца и възрастни се намират на сигурно място.

За допълнителни въпроси наши сънародници могат да се обръщат към посолство на България в Пекин, Китайска народна република на телефони: +86 10 6532 1946; +86 10 6532 1916; дежурни телефони в извънработно време: + 8610 6532 1916; + 8610 6532 1946.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
НАТО и ЕС подписаха декларация за допълнително задълбочаване на сътрудничеството
НАТО и ЕС подписаха декларация за допълнително задълбочаване на сътрудничеството
Пожарните екипи са получили над 150 сигнала за наводнения за последните 24 часа
Пожарните екипи са получили над 150 сигнала за наводнения за последните 24 часа