Внуците на големия български композитор пристигнаха в София, за да се включват в танцовия спектакъл "Извън рамки" на Танцова компания "Илиев". Представлението ще бъде показано само веднъж - тази вечер на сцената на театър "Сълза и смях" от 19.00 часа, свободни места все още се намират.

Големите джазмени - братя Владигерови избраха да се върнат в България, за да станат част от нещо, което не са правили никога досега. Хореографът Петър Илиев ги покани да станат част от "Извън рамки". Модерна, мистериозна приключенска история, която ни отвежда в обикновено българско

училище. Училище със застинали картини и любопитни малки детективи, изправени пред сложна загадка. Образите излизат извън познатите рамки, без думи сценичният разказ не оставят никого равнодушен. А музиката ни помага да "влезем" в историята.

Внуците на именития ни композитор Панчо Владигеров са трето поколение инструменталисти, братята сядат зад пианото в невръстна възраст. У нас учат в Музикалната академия, която носи името на дядо им, а после и във Виена. Там специализират джаз. Днес в композициите им можем да срещнем румба, фламенко, балкански фюжън. Връщането им у нас, за да срещнат две изкуства на една сцена - поставя самите тях "извън рамки".

В полета на сцена тази вечер близнаците Владигерови ще бъдат заедно със също отдадените на музиката братя Кърпарови. Заедно със стотина млади танцьори - те ще ни отведат в един по-красив, различен свят - такъв, в който хората не ги е страх да излязат от рамките, когато са твърде тесни.

Вижте "живите" картини тази вечер от 19.00 часа на сцената на театър "Сълза и смях"!