НОВИНИ

Как приемат столичани режима на топлата вода?

От днес до 19 май повече от 20 квартала на София остават без топла вода заради ремонт на централен топлопровод на столичната топлофикация. Причина за този режим е тежката авария от преди три месеца, която остави без отопление хиляди софиянци повече от пет дни. Освен засегнатите от плановия ремонт квартали, топлоподаването беше спряно и в западната част на столицата заради нова авария.

Цветелина Катанска
от Цветелина Катанска
19:16, 09.05.2017
Чете се за: 01:04 мин.
У нас

ТЕЦ "София Изток" е най-голямата мощност на "Топлофикация София", освен източните части на града захранва кварталите "Лозенец", "Гео Милев" и "Подуене".

Без топла вода от днес остават кварталите "Дружба", "Младост", "Дървеница", "Мусагеница", "Витоша", "Студентски град", "Изток", "Изгрев", "Дианабад", "Лозенец", "Гео Милев", "Яворов", "Подуене център", "Редута" и "Полигона".

- Той трябва да се къпе, това не е нормално в 21 век две седмици да оставаме без вода. Добре,че имаме варианти, имаме баби в провинцията и там ще отидем.

- Взели сме отвсякъде от познати бързоварчета и прочие инструменти и мисля да отидем някъде на почивка. За няколко дни, да не сме в София докато мине ремонта. Разбирам, че е нужно, защото няма как да има вода след като подменят тръби, но поне да бъде в някакви по-кратки срокове.

- Ни бойлер имаме, ни нищо. Само един бързовар, ако и той се скъса, оставаме и без него.

- Не е нормално да се получава това нещо.

Причина за спирането, което ще се повтори в същите квартали и в първите десет дни на август е тежката авария, която остави хиляди софиянци на студено повече от пет дни през февруари. Тогава "Топлофикация" обеща обезщетения на засегнатите. Повечето обаче останаха разочаровани. Масовите обезщетения бяха между 3 и 6 лева. Имаше дори куриози. "По света и у нас" попадна на фактура, в която обезщетението възлиза на сумата от 4 стотинки.

Експерти съветват, ако сте в засегнатите от ремонта квартали да не използвате крана за топла вода в апартамента си,защото дори от него да тече студена, водомерът ви ще я отчита като подгрята. Най-добре е да спрете централно топлата вода.

Повече от пет часа и в кварталите "Западен парк", "Гевгелийски" и "Красна поляна" също останаха без топла вода заради авария. Тя беше отстранена към 18 часа и от дружеството уверяват, че до края на деня навсякъде в засегнатите райони ще има топла вода.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Вигенин: Чрез председателството на ЕС може да сме център на политиката
Вигенин: Чрез председателството на ЕС може да сме център на политиката
Цвета Караянечва: ГЕРБ си запазва правната, бюджетната и външните комисии в НС
Цвета Караянечва: ГЕРБ си запазва правната, бюджетната и външните комисии в НС