Две важни решения взе пленумът на БСП в събота. Оставката на Корнелия Нинова ще бъде гласувана на 16 юни, а червените ще подкрепят намаляването на партийните субсидии, но не до 1 лев. В петък пък стана ясно, че младият евродепутат Петър Витанов е избран да води българската делегация на социалистите в ЕП. За горещите теми в ляво - в Сутрешния блок на БНТ1 гостува Петър Витанов.

Относно критиките за избора той да води българската делегация на социалистите в ЕП, Витанов заяви, че е обидно, особено когато такъв тип полемики идват от собствената му партия.

Петър Витанов, евродепутат от БСП: Изборът беше вътрешен, направен сред петимата избрани евродепутати от БСП. Тук никой не оспорва авторитета на другаря Станишев, държа да го подчертая. Г-н Станишев може да ни представлява в ръководството на някой от органите на ЕП, не виждам нищо драматично в това.

Не познавам другаря Гергов, огорчен съм в известна степен, тъй като се занимавам с международна дейност от доста години, заяви Витанов относно изказването на социалиста Георги Гергов, че той дори не знае къде е Европарламента.

Не виждам нищо драматично в загубата на евроизборите, каза още Витанов. По въпроса за оставката на Корнелия Нинова, той заяви:

Петър Витанов, евродепутат от БСП: Не съм аз човека, който може да каже дали има нужда от нов лидер. БСП е колективна партия и колективното начало винаги е било водещо.

Важно е бързо да се консолидираме и ще излезем от тази ситуация много по-обединени, каза в заключение Витанов.

Вижте целия разговор във видеото!

Оставката на Корнелия Нинова ще бъде гласувана на 16 юни, реши пленумът на БСП

Оставката на Корнелия Нинова ще бъде гласувана на 16 юни, реши пленумът на БСП

Пленумът на БСП реши - оставката на лидера на партията Корнелия Нинова ще бъде гласувана на Конгреса на 16 юни. След 8-часово напрегнато заседание на...