Перник е заплашен от воден режим. Новият кмет на града Станислав Владимиров върна за преразглеждане предложения от ВиК график за воден режим в града. Според него той е твърде драстичен. От 18 ноември перничани трябваше да имат вода само в часовете между 16 и 22 часа заради критично ниското ниво на язовир Студена.

Близо два часа продължи срещата между областния управител на Перник Ирена Соколова, кметът на Перник Станислав Владимиров и управителя на ВиК - Перник Иван Витанов. Те взеха решение от 18 ноември от 8 часа сутринта до 20 часа вечерта перничани няма да имат вода. Предстоят нови срещи между управата на Перник и управата на ВиК.

Иван Витанов: Разгледа се варианта да се прехвърли вода от яз. Долна Диканя към яз. Студена. Разгледа се вариант да се повиши количеството на постъпващата вода, Владайския канал към яз. Студена.

Премиерът Бойко Борисов се е обадил лично на кмета на Перник и му е заявил, че ще подпомага по всякакъв начин чрез работата на министерствата.

Ще има ли режим на водата в Перник?

Ще има ли режим на водата в Перник?

Новият кмет на града Станислав Владимиров върна за преразглеждане предложения от ВиК график за воден режим в града. Според него той е твърде драстичен...