НОВИНИ

Стар водопровод създава проблеми на жителите на село Манолово

Стар водопровод в павелбанското село Манолово създава проблеми на жителите му. Почти всеки ден изтичаща вода от него, навлиза в къщата на Нериман Юсеин и подкопава основите на сградата. Потърпевшите, които вечегодина търсят решение, настояват за спешни мерки.

bnt avatar logo
от Десислава Петкова
06:21, 20.01.2016
Чете се за: 00:49 мин.
У нас

От водата част от къщата на Нериман вече е напукана. Жената се опасява, че ако това продължи дома й може да рухне. Влагата е навсякъде, а в пристройката към сградата се забелязват пукнатини. Всичко започнало през
юли миналата година, когато заради ниско налягане на водата в единия край на селото, водопроводчикът го увеличил от тръбата на близкия водопровод.

Нериман Юсеин: "Вечерта ние като се прибрахме, почна да се напуква навсякъде кухнята, нали седнахме с моя мъж и почна да се напуква, абе викам какво става тука, тука нещо става ми вика, и аз не знам и след туй вече той се сети, че този дето отговаря за водата, пуснал водата до края и се разбра, че част от водата текла цяла седмица под темела."

Заради проблема жената е изпратила жалба до ВиК-Стара Загора.

Нериман Юсеин: "От ВиК-Стара Загора получаваме отговор, че не е от тях, нито комисия е дошла да ми види кухнята нали дали е от тях или не, веднага пишат в това, че мога да ги съдя. Аз мога ли да съдя, според вас, ВиК?!"

Водопроводът в селото не е подменян близо 50 години. Заради остарялото съоражение в Манолово има аварии почти всеки месец, разказват жители:

- Ние сме през 3-4 къщи сме тука и авария в годината може да има 5-6 пъти.
- И на тая улица, и на тая улица. Тя толкова износена водопроводната мрежа, че не може да бъде...

От ВиК в Стара Загора съобщиха, че ще извършат проверка на случая.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Стартира подготовката за строежа на третия лъч на столичното метро
Стартира подготовката за строежа на третия лъч на столичното метро
Исландия прие първите сирийски бежанци
Исландия прие първите сирийски бежанци