Военнослужещи от състава на 101-ви Алпийски полк трети ден оказват помощ в разчистването на пътната инфраструктура в област Смолян, съобщиха от Министерството на отбраната.

Модулът за действие в зимни условия продължава да разчиства с роторен снегорин пътя Смолян - Пампорово - Пловдив от снегонавяванията. Поради усложнените зимни условия още 30 военнослужещи от Алпийския полк в гр. Смолян от 10.00 часа са се включили по молба на областния управител в разчистването на пътя Смолян - Пампорово. Ситуацията там е тежка не само заради обилния сняг, но и заради падналите дървета и камъни. Военнослужещите, под ръководството на командира на полка полковник Димитър Кацаров, ще разчистват пътя с една полева земекопна машина и ще помагат на закъсали в снега автомобили.

Специализиран модул от Втора механизирана бригада в Стара Загора в 7.30 часа сутринта днес е напуснал района на военното формирование, за да изпълни задачи по унищожаването на боеприпаси. Те са открити вчера в местността "Крайна варовита" в землището на гр. Шипка, област Стара Загора. На място днес военнослужещите ще унищожат намерените 20 силно корозирали 122-мм артилерийски снаряди, от които 17 са с взриватели. Районът се охранява от служители на МВР.