НОВИНИ

Военни се включват в потушаването на новия пожар в Сакар

От утре сутринта 35 военнослужещи от армейското поделение в Хасково с техника се включват в потушаването на новия пожар в Сакар планина, който избухна по обед днес, съобщи пресцентърът на областната администрация в Хасково. Областният управител Станислав Дечев е поискал намесата и на военните.

bnt avatar logo
от Източник: БТА
21:31, 25.08.2017
Чете се за: 00:30 мин.
У нас
военни включват потушаването новия пожар сакар

На терена на бедствието между селата Филипово, Присадец, Маточина и Варник в помощ на екипите от сутринта ще бъдат и доброволните формирования от Свиленград и Тополовград. Рано сутринта от пожарната в Бургас ще изпратят и тежка верижна машина, която да пресече пътя на огъня.

Силният пожар до 20 часа тази вечер е обхванал над 1200 декара площ, горят сухи треви и храсти. Огънят е далече от населените места и няма опасност за хората от близките села, както и застрашени стопански обекти, домове, селскостопански площи, уверяват от държавната администрация.

Тази нощ на терен остават да работят 5 противопожарни екипа и 3 екипа с техника от Държавното горско стопанство. Ситуацията е сложна. Пламъците са в силно пресечена местност и се гаси предимно на ръка. Както и при пожарите в района преди седмица, които унищожиха над 7000 декара с храсти и лесонепригодни площи, основната версия за възникването и сега е човешка безотговорност.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Северна Корея работи активно по нов ядрен реактор,  обяви МААЕ
Северна Корея работи активно по нов ядрен реактор, обяви МААЕ
Григор Димитров срещу квалификант в първия кръг на US Open
Григор Димитров срещу квалификант в първия кръг на US Open