НОВИНИ

Военните учения на Корейския полуостров продължават

Демонстрацията на сила на Корейския полуостров продължава, а руският президент Владимир Путин определи идеята за нови санкции срещу Северна Корея като „път без изход“.

Теодора Гатева
от Теодора Гатева Борис Бъчваров
17:44, 05.09.2017
Чете се за: 00:42 мин.
По света

Според Путин санкциите ще бъдат безполезни и неефективни. Руският президент вижда дипломацията като единствен изход от кризата. В изказването си на срещата на върха на държавите от БРИКС Путин напомни, че Северна Корея разполага със сериозен военен арсенал.

Владимир Путин, президент на Руската федерация: Използването на санкции от какъвто и да било тип в този случай вече е абсолютно безполезно и неефективно. Както вече казах на един от колегите си - те трева ще ядат, но няма да се откажат от ядрената си програма, ако не се почувстват в безопасност. А какво може да гарантира сигурността? Възстановяването на действието на международното право. Трябва да се върви към диалог с всички заинтересовани страни, у нито един участник не трябва да има усещане за някаква заплаха. Точно обратното - всички трябва да тръгнат по пътя на сътрудничеството. В тази ситуация нагнетяването на военна истерия е напълно безсмислено!
;

След изпитанието с водородна бомба преди два дена, Южна Корея и Съединените щати проведоха мащабни военни учения. Военното министерство в Сеул, съобщи че военновъздушните сили на страната са се упражнявали как да реагират на ракетна атака. Президентите на Съединените щати и Южна Корея се обединиха около идеята, че Сеул трябва да увеличи военния си арсенал и за целта ще купи американско оръжие на стойност няколко милиарда долара.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Яйчен меланж с фипронил е засечен в България
Яйчен меланж с фипронил е засечен в България
Медикоптер транспортира румънски гражданин от Силистра за Букурещ
Медикоптер транспортира румънски гражданин от Силистра за Букурещ