НОВИНИ

Военният министър Каракачанов наблюдава тренировъчни полети над Шабла

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов посети зенитния полигон „Шабла“, за да наблюдава съвместни тренировъчни полети на екипажи от състава на изтребителната и щурмовата авиация.

bnt avatar logo
от БНТ
20:39, 28.08.2018
Чете се за: 00:30 мин.
У нас

В продължение на седмица в района на полигона пилоти на изтребителите от състава на авиобаза Граф Игнатиево провеждат полети за изпълнение на експериментални и бойни стрелби. Участват и екипажи на Су-25 от състава на Базата в Безмер. След видяното Красимир Каракачанов коментира, че въпреки ограничените ресурси Военновъздушните ни сили се подготвят и правят дори невъзможното, за да могат да обучат летателния състав за изпълнение на задачите по защита на въздушното ни пространство.

Красимир Каракачанов, министър на отбраната: Нови самолети ще има като сключим договор. Всъщност най-рано след три години. Да разчитаме, че само с 8-9 нови самолета ще решим проблемите с авиацията и че ще осигурим летателните часове на личния състав, това е несериозно. Заради това смятам и това се опитваме да налагаме като политика да поддържаме съществуващата техника, която върши работа, има достатъчно ресурс във времето, за да могат нашите летци и на хеликоптери и на самолети да имат необходимите умения.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ООН: В Йемен може би са извършени военни престъпления
ООН: В Йемен може би са извършени военни престъпления
Завърши строежът на оградата по българската граница с Румъния
Завърши строежът на оградата по българската граница с Румъния