Военният ни министър коментира сделката с изтребителите.

Пред Парламентарната комисия по отбрана Красимир Каракачанов отбеляза, че не е реалистично доставчикът на новите машини да бъде избран до края на годината, и че дори 14 дневният срок за първоначална оценка на подадените оферти ще бъде спазен трудно.

В понеделник стана ясно, че изборът за нов изтребител ще бъде между предложените оферти за нови американски F-16, F-18, шведски "Грипен" и втора употреба „Еврофайтър“ от Италия.

Красимир Каракачанов, министър на отбраната: Тези момчета от авиацията от тях искаме да си рискуват живота. Искат да управляват нова, модерна техника, която да не е втора ръка, с много по-къс срок на експлоатация.

Според военният министър 14-дневният срок за оценка на офертите ще се удължи поне до края на месеца, за да се даде възможност да кандидатите да подобрят ценовите си предложения.

Каракачанов: Комисията за изтребителите трябва да излезе с оценка до 14 дни

Каракачанов: Комисията за изтребителите трябва да излезе с оценка до 14 дни

В студиото на "Още от деня" вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов обясни, че офертите за новите изтребители бяха отворени на 1 ок...

Красимир Каракачанов, министър на отбраната: И четирите оферти, които са, има мегдан да бъдат поправени, поне така мисля аз. Ако работната група има въпроси, ще трябва да се изчакват и отговорите.

Усилено се работи и по другите два проекта за модернизация на армията.

Военният министър посочи, че до края на месеца ще бъдат отправени покани до всички, които желаят да бъдат доставчици на нова бронирана бойна машина и на нови бойни кораби.

Ако не бъдат усвоени, заделените 371 млн. лв. за ремонта на сега действащите самолети, кораби и БТР-ри, ще се прехвърлят към бюджета на министерството за 2019 г., поясни Красимир Каракачанов.

САЩ, Швеция и Италия подадоха оферти за нов изтребител

САЩ, Швеция и Италия подадоха оферти за нов изтребител

Три държави предложиха оферти за доставката на нов изтребител за Българската армията, стана ясно след като днес в Министерството на отбраната бяха от...

„Сааб“ публично представи офертата си за изтребителите „Грипен“

„Сааб“ публично представи офертата си за изтребителите „Грипен“

България може да има своя нов изтребител до 24 месеца, заявиха представителите на шведския „Грипен“, които публично представиха днес офертата си за до...