НОВИНИ

Военно-апелативната прокуратура не е намерила нарушения във ВМА

Военно-апелативната прокуратура не е намерила нарушения във ВМА. Това става ясно от постановление, изпратено и до медиите. Повод за него беше казус с бившия началник на болницата и доскорошен здравен министър Николай Петров.

bnt avatar logo
от БТА
10:03, 13.11.2017
Чете се за: 00:27 мин.
Още

Повторната проверка бе по одитен доклад на Министерството на отбраната, в който се обсъжда законосъобразността и ефективността на извършените дейности по управление и контрол на бюджетните и други средства за период от три години. Както софийската военна прокуратурата, така и горната инстанция не е намерила достатъчно данни за извършено престъпление от длъжностни лица от ВМА.

При извършения служебен контрол е установено, че първоначалната проверка е непълна, а наблюдаващият прокурор не е осъществил необходимия контрол над работата на военния следовател. За това се стига и до повторна проверка.

От военно-апелативната прокуратурата обаче предлагат наблюдаващият прокурор Адалберт Кръстев да бъде дисциплинарно наказан за формално извършване на началната проверка по случая.
И въпреки че не са намерени данни за престъпление, военните прокурори пращат случая на АДФИ заради констатирано нарушение по правилника за прилагане на закона за обществени поръчки.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Търси се подходящият кандидат за работа на самотен остров
Търси се подходящият кандидат за работа на самотен остров
Антонио Таяни: Великобритания трябва да плати на ЕС най-малко 60 млрд. евро
Антонио Таяни: Великобритания трябва да плати на ЕС най-малко 60 млрд. евро