НОВИНИ

Военнослужещи и гранични полицаи катастрофираха с джип край Малко Търново

Двама военнослужещи и двама гранични полицаи пострадаха при катастрофа в гориста местност в района на Малко Търново тази сутрин. Джипът, с който те са се прибирали от обход на границата, се преобърнал. И четиримата не са със сериозни наранявания и се приети в Спешния център на бургаската болница. Случаят вече се разследва от Военна прокуратура.

bnt avatar logo
от Веселин Григоров
19:20, 23.12.2016
Чете се за: 00:35 мин.
У нас

Автомобилът е собственост на министерството на отбраната и е част от командированите за подсилване на охраната на българо-турската граница в района на Странджа. В колата са пътували общо 6 души, а шофьорът - 39-годишен от Карлово, не успял да вземе завой на тесен черен път и колата се преобърнала по таван. Пострадалите веднага са били откарани в Спешния център в Бургас.

д-р Димче Миладиновски - дежурен лекар в "Спешен център" при УМБАЛ-Бургас: "Двама от тях в отделението по неврохирургия с "комоцио" - сътресение на мозъка, а другият е приет в ушно отделение с фрактура на носните костици. Другият е изписан за домашно лечение, всичките са без опасност за живота".

Гранични полицаи, пожелали анонимност, казаха, че джиповете, с които са оборудвани командированите военни, не са в добро състояние и нямат подходящи гуми за тежките кални терени. Според граничните служители командированите военни не познават терена и това е допълнителна предпоставка за подобни инциденти.

Според полицаи състоянието по границата не се променило от черната Коледа на 2014 година, когато при катастрофа загина граничният полицай Асен Асенов, а негови колеги бяха ранени.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Коледари наричаха за здраве и благополучие
Коледари наричаха за здраве и благополучие
Интензивен е трафикът преди празниците
Интензивен е трафикът преди празниците