НОВИНИ

​Военнослужещи помагат за гасенето на пожара в горски масив в Ивайловградско​

Трийсет военнослужещи с пет специализирани машини от състава на военно формирование в Хасково участват в гасенето на пожара в горския масив между селата Покрован и Хухла край Ивайловград.

​военнослужещи помагат гасенето пожара горски масив ивайловградско​
bnt avatar logo
от БНТ
13:13, 03.09.2016 (извънредно)
Чете се за: 00:30 мин.
У нас

Военните участват в локализиране и погасяване на огъня в просеките, изградени от тежките верижни машини. Тази сутрин по искане на пожарната и по разпореждане на командира на Сухопътните войски генерал-майор Андрей Боцев, военнослужещите от формированието в Хасково се отправили към района на пожара, за да помогнат за потушаването на огъня. Вчера в действията в помощ на пожарникарите се е включил и вертолет от състава на Военновъздушните сили.

Горският пожар вече е локализиран, съобщи кметът на община Ивайловград Диана Овчарова. "Лично бях на мястото на стихията. В момента екипите само пригасяват локални избухвания на огъня", увери Овчарова. От вчера шест пожарни екипа от областта и два от Кърджали участват в потушаването на огъня.

Половината от засегнатата площ са борови гори. На огнеборците, служителите на лесничейството, пристигналите сутринта военни от поделение 52 740 от Хасково и на доброволците община Ивайловград е осигурила храна. Очаква се по-късно следобед пожарът напълно да бъде потушен.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Рибари раздадоха 600 килограма риба на фестивал в Каварна
Рибари раздадоха 600 килограма риба на фестивал в Каварна
Гайдарско надсвирване в Южния парк на София
Гайдарско надсвирване в Южния парк на София