Отново напрежение сред патриотите. Лидерът на Атака Волен Сидеров отправи обвинения към ВМРО за сделка и измама, свързана с изборните резултати. От партията отхвърлиха твърденията.

Политически искри в патриотичните редици прехвърчаха между Атака и ВМРО.

Волен Сидеров - председател на Атака: Покупката на американските самолети, подкрепена и движена от г-н Каракачанов, ще струва на българския данъкоплатец 3 млрд. лв. Срещу което партията на г-н Каракачанов, това е сделката, да бъде припозната и възприемана като единствената в това пространство. Резултатът на ВМРО е в резултат не на честен вот.
Юлиан Ангелов - ВМРО: Всеки може да си направи справка по всички секции в България и да види резултатите на ВМРО. Някой да твърди подобни безумия, просто или завижда, или не е в час с политиката.
ВМРО ще поиска преглед на коалиционното споразумение за управлението

ВМРО ще поиска преглед на коалиционното споразумение за управлението

ВМРО ще поиска преглед на споразумението, по което работи управляващата коалиция. Това съобщи пред БНР Искрен Веселинов, зам.-председател на партията...

Третият партньор - НФСБ - отказа да вземе страна в спора.

Валери Симеонов - председател на НФСБ: Нивото на взаимоотношения започва да пада, говоря за колегите, но мисля, че са зрели хора и ще намерят добрия тон да регулират отношенията помежду си. Не знам дали може да продължи в този си вид. Може да се изкара мандатът, без да се обичаме, прегръщаме, целуваме помежду си. Политиката не е някаква емоция, не е брак, не е годеж.
Юлиан Ангелов - ВМРО: За нас от ВМРО е важно да се изпълнява управленската програма, ние сме сложили нашите подписи там и мисля, че за момента правителството се справя прилично.
Валери Симеонов - председател на НФСБ: Бъдещето е подвластно на гадателите и врачките, аз не мога да гледам в бъдещето, съжалявам.

Към момента според партньорите не е на дневен ред въпросът дали Волен Сидеров да остане начело на парламентарната група на патриотите. Ако бъде поставен, ще се реши от съвета на малката коалиция.