НОВИНИ

Волен Сидеров поиска Патриотите да оглавят МВР, Валери Симеонов е против

Вицепремиерът Валери Симеонов заяви за БНТ, че трябва да се внимава с избора на нов главен секретар на МВР. Този избор трябваше да бъде един от въпросите за обсъждане на днешния Коалиционен съвет между ГЕРБ и Обединените патриоти, който, обаче, не се състоя заради организационни неуредици. В същото време председателят на АТАКА Волен Сидеров поиска хора на Патриотите да оглавят МВР. Думите му идват след инцидент със съпругата му Деница, която, според Сидеров, е била нападната от судански гражданин в петък вечерта.

Александър Марков
от Александър Марков Оператор: Илия Иванов
20:05, 08.10.2018 (обновена)
Чете се за: 01:28 мин.
У нас

Кой да бъде следващият главен секретар на МВР трябва да се реши след Коалиционен съвет, обяви пред БНТ вицепремиерът Валери Симеонов.

Валери Симеонов, вицепремиер, "Обединени патриоти": Когато се взимат кадрови решения, те се взимат на база Коалиционното споразумение между ГЕРБ и ОП, а това споразумение повелява всички кадрови промени да бъдат извършвани само след обсъждане с партньорите.

Заради инцидента със съпругата му Деница лидерът на Атака Волен Сидеров поиска нов вътрешен министър и главен секретар - от квотата на Патриотите.

Волен Сидеров, предс. на АТАКА, ПГ на "Обединените патриоти": Имам човек, и не е един. И Светлозар Лазаров е много подходящ за този пост, и други хора има. Няма проблем с кадровия дефицит при мен. Тук въпросът е какво представлява системата МВР. Защо не само не се реформира, а се е превърнала в една прогнила система, в която и некадърност, и корупция вървят ръка за ръка.

Името на Светлозар Лазаров обаче предизвиква разнобой сред Обединените патриоти. Според Валери Симеонов Лазаров не е подходящ да се връща на поста.

Валери Симеонов, вицепремиер, "Обединени патриоти": Този човек все още носи сериозни негативи от случая с Лясковец, тъй като стана ясно, че цялата операция е под негово разпореждане, там имаше убит командос. Не знам докъде стигнаха делата и не мисля, че това е подходящ избор.
Волен Сидеров, предс. на АТАКА, ПГ на "Обединените патриоти": Ами би трябвало Валери Симеонов да го питате дали знае, че има две, не едно, две съдебни решения по тоя случай и на господин Лазаров не е намерена никаква вина в тогавашните му негови функции.

Волен Сидеров и Валери Симеонов влязоха в задочен спор и дали Младен Маринов трябва или не трябва да подаде оставка.

Волен Сидеров, предс. на АТАКА, ПГ на "Обединените патриоти": Говоря за цялото министерство, говоря за тотално преразглеждане на състав, на функции, на хора, на заетости и т.н., а не само за едно име, друго име.
Валери Симеонов, вицепремиер, "Обединени патриоти": Няма никаква логика в това. Министър, който е избран преди седмица, десетина дена и за който точно г-н Сидеров се изказва, че е професионалист, сега да му се иска оставката за това, че нещо е станало или не е станало с неговата съпруга, не мисля, че е редно.

В две писма до МВР и ДАНС Сидеров поиска до сряда повече информация за суданеца, нападнал съпругата му в петък вечерта в София.

Ако в крайна сметка коалиционните партньори на АТАКА не одобрят кандидатурите за вътрешен министър и за главен секретар, които Волен Сидеров смята да предложи, то партията ще прецени какво да прави и дали да се оттегли от властта, обяви още Волен Сидеров.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Демократична България с коментар за убийството в Русе
"Демократична България" с коментар за убийството в Русе
„Алфа рисърч“: Управляващите влизат с отслабени позиции в новия сезон
„Алфа рисърч“: Управляващите влизат с отслабени позиции в новия сезон