НОВИНИ

Волен Сидеров: Президентът спести конфуза на ГЕРБ

С това обявяване, че няма да се кандидатира за президент, Росен Плевнелиев направи голяма услуга ГЕРБ, т.е. спести им неудобството и конфуза да кажат, че не го искат за втори мандат. Това коментира председателят на "Атака" Волен Сидеров в "Още от деня".

Росица Белева
от Росица Белева
19:34, 20.05.2016
Чете се за: 00:37 мин.
У нас
волен сидеров президентът спести конфуза герб

Според Сидеров предложението на ДСБ за подкрепа на Росен Плевнелиев за втори мандат било провокация да реагира премиерът.

Волен Сидеров, председател на "Атака": Вероятно г-н Кънев се чуди какво вече да измисли, за да привлече внимание и го подхвърли това без никаква подготовка, без никаква стиковка. Сега вече се вижда, че е абсолютно нелепо това предложение, след като самият Плевнелиев не иска да се кандидатира и забележете по "лични причини". Мотивът е много хубаво съставен - не са политически, а лични причини. Това освобождава ГЕРБ от нуждата да обясняват, че той всъщност се е провалил.

Битката около президентския пост изобщо не е започнала, коментира още Сидеров. След няколко месеца ще има избори, а никоя партия не издига кандидат. Логично и "Атака" ще има кандидат, но в момента лидерът на партията прави опити да сондира и да обобщи една позиция за обединяване на патриотичното пространство. Той призова да се забравят всякакви обиди сред патриотите и да се върви към търсене на обща фигура, която да е мост към обединяване на политическото пространство в патриотичните сили.


Вижте цялото интервю с Волен Сидеров в "Още от деня".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Абдеслам не иска да говори
Абдеслам не иска да говори
Награди за предаването В кадър
Награди за предаването "В кадър"