НОВИНИ

Волен Сидеров се срещна с главата на Крим в Ялта

Лидерът на Атака Волен Сидеров се срещна със Сергей Аксьонов - глава на Република Крим. Това стана по време на големия икономически форум в Ялта, където присъстват четирима представители на партия Атака, съобщи за медиите пресцентърът на партията.

волен сидеров срещна главата крим ялта
bnt avatar logo
от БНТ
13:26, 21.04.2018
Чете се за: 00:56 мин.
По света

Сидеров и Аксьонов са обсъдили развитието на туризма, бъдещите икономически отношения и си обещаха да поддържат връзка и занапред.

По-рано през деня Сидеров се включи в дискусия на тема ЕС-Русия на икономическия форум. Пред участниците той заяви, че България в момента има чудесния шанс да бъде посредник между Евросъюза и Русия, защото към този момент председателстваме Съюза.

"Нашето присъствие в управлението на България дава резултат, тъй като съвсем наскоро премиерът взе решение да не се експулсират руски дипломати след случая "Скрипал". Ако беше друга коалиция може би отношенията с Русия щяха да бъдат други", коментира председателят на Атака. По отношение на близкото бъдеще той е оптимист, защото след евроизборите ще има по-голямо присъствие в Европа на патриотични и консервативни партии като Атака и те ще оказват въздействие на своите правителства.

Пред АЛФА ТВ в Ливадийския дворец в Ялта Сидеров заяви още, че тракането на оръжия не може да стресне Русия, а Доналд Тръмп трябва да намери баланса в себе си.

"Ясно е, че големите сили никога няма да се заобичат, но те трябва да успеят да се договорят, както са направили Рузвелт, Сталин и Чърчил след Втората световна война. Именно тук, в Ливадийския дворец, тримата големи, както ги наричат, показват как може да се осъществи разговор, независимо от различията. Тръмп трябва да намери пътя и да излезе от капана на лобитата. Ако не го направи, той ще изостане от световните лидери. Защото дори Меркел започва да се усеща какъв е правилният път.

Консерватизмът се надига в Европа, Европа е част от Евразия и нормалните отношения с Русия трябва да се възстановят. Всичко останало е абсурд, който не може да продължава дълго", завърши Сидеров.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пускат движението в дясното платно на Софийския околовръстен път за Гергьовден
Пускат движението в дясното платно на Софийския околовръстен път за Гергьовден
Финансовите министри на Русия и САЩ обсъдиха санкциите
Финансовите министри на Русия и САЩ обсъдиха санкциите