Ако бъда кмет на София, ще спра гей парада, който налага философия, чужда на българската нация. Това заяви лидерът на "Атака" Волен Сидеров в предаването „Още от деня“.

Той припомни, че тази година от "Атака" са спрели гей шествието да не осквернява по пътя си паметника на Васил Левски. И беше категоричен, че ако стане кмет на София, тези шествия вече няма да се провеждат в центъра на града, тъй като не влияят добре на децата.

На въпрос това ли е единствената амбиция да стане кмет на София Волен Сидеров отговори: „Малка ли е тази амбиция. Моралните проблеми не са ли проблем. Да унищожаваш семейните ценности – това не е ли проблем и заличаване на нацията. Ние сме водещи в Европа по брой на абортите. Ние намаляваме като нация, демографски се сриваме“.

София – това са хората. Трябва да се направи ревизия на бюджета. Трябва да се види тези близо 2 млрд. лв. за какво се харчат. София не е центърът, а преди всичко жилищните квартали, каза Сидеров.

Инициативен комитет ще издигне лидера на "Атака" Волен Сидеров за кандидат за кмет на София. „Кандидатурата ми не е издигната от инициативен комитет в смисъла на изборите, а това е гражданска инициативна група, която предлага аз да се явя за кмет, тъй като досега не беше ясно. След едно мое вчерашно интервю се получи в медиите внушение, че аз няма да излизам за кмет или че въобще от „Атака“ няма да имаме кандидат за кмет“.

Гледайте целия разговор във видеото!