НОВИНИ

Защо "Воля" влязоха в пленарната зала с медицински маски?

В началото на парламентарния ден депутатите от "Воля" влязоха в пленарната зала с медицински маски. Така те показаха несъгласие с обидните реплики по отношение на българския народ, произнесени от публични личности. Смятат, че това говорене е заразно и призоваха то да бъде прекратено в политическия живот на страната.

Вера Александрова
от Вера Александрова
20:03, 30.11.2017
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

От "Воля" смятат, че след като нямаше санкции за думите на Иво Христов от БСП, че 80% от българите са дебилни, това негативно говорене се превръща в зараза.

Веселин Марешки: Докато колегата Иво Христов поне даде шанс на всички вас да си мислите, че сте от 20-е процента, стигнахме дотам, че колегата Вежди Рашидов казва, че всички не стават и за "чеп за зеле".

Марешки се възмути и от думите на Слави Трифонов, който в Лондон бил казал, че в България не е останал никакъв морален и качествен капацитет. Призова да се приеме декларация за прекратяване на подобно говорене. Проявата на "Воля" обаче предизвика гнева на левицата, а Цвета Караянчева беше разкритикувана за начина на водене на заседанието.

Драгомир Стойнев - зам.-председател на ПГ на "БСП за България": Остро възразявам, че не правите забележка и не предприемате никакви мерки спрямо този цирк, който се играе тук.

Вежди Рашидов пък се извини за думите си от парламентарната трибуна.

Вежди Рашидов - депутат от ГЕРБ: Извинявам се, ако съм наскърбил някого. Моля ви да ми простите.

По-късно от "Воля" обявиха, че са си взели антивирусни препарати и свалиха маските.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
 Втори ден депутатите гласуват държавния бюджет за догодина
Втори ден депутатите гласуват държавния бюджет за догодина
Слабо е търсенето на животни на пазара в Благоевград
Слабо е търсенето на животни на пазара в Благоевград