Мерките за справяне с демографската криза предизвикаха остър спор и размяна на реплики между „Воля“ и ВМРО от трибуната на парламента. Веселин Марешки обвини патриотите, че не правят нищо за справяне с проблема, а всичките им мерки са само на хартия. От ВМРО го обвиниха, че има бизнес за милиарди на гърба на българския народ.

Председателят на "Воля" Веселин Марешки атакува ВМРО за открадната идея за борба с демографската криза и за, цитирам, редица "далавери" от последните месеци. Даде за пример скандала с паспортите.

Веселин Марешки, председател на "Воля": Затова, че хората вече се смеят, че нямаме бежанци, защото като минат през дупката на оградата, Каракачанов ги кача с паспорта и ги прави български граждани. Т.н. "воеводи", за съжаление повече заприличаха на най-обикновени айдуци.

От ВМРО отговориха, че Веселин Марешки гони рейтинг преди евроизборите.

Юлиан Ангелов, ВМРО, Обединени патриоти :За евровота партия "Воля" е равна почти на нула, той се мъчи да удвои техния резултат за евровота, той иска да удвои тази нула. Знаем, че математиката, по принцип, няма как да удвои нулата, но ние от ВМРО успяхме да я удвоим и това ще бъде техния резултат на изборите, две нули.

Марешки обяви, че всички предизборни обещания на ВМРО за високи пенсии и доходи са се оказали лъжи, а от ВМРО му отговориха, че мерките дават резултат заради завръщащите се от чужбина българи.

Веселин Марешки, председател на Воля: Ще трябва да си имате, ние, всички, българите да ви назначим и личен прокурор, който да се занимава с далаверите, свързани със секторите, които управляват.

ВМРО.Юлиан Ангелов, ВМРО, Обединени патриоти: Наскоро те си смениха и името на парламентарната група, но трябваше по-точно да го направят не "Воля, партията на българските родолюбци", а трябваше просто да се кръстят - партия "Пинокио", защото всеки ден и Марешки, и неговите депутати тръбят лъжи.

Дебатът приключи без ескалация на напрежението.