НОВИНИ

Въоръжен грабеж с престрелка тази нощ в София

Въоръжен грабеж с престрелка тази нощ в столичния квартал Дружба. Четирима маскирани ограбиха офис на столична фирма за продажба на автомобили и простреляха един от охранителите.

Явор Симов
от Явор Симов
16:48, 08.07.2016
Чете се за: 01:00 мин.
У нас

Около 3.30 през нощта пред шоурума спира крадено ауди А 6. От него слизат трима маскирани, а шофьорът остава в колата. Насочват се към вратата на обекта.

Румяна Арнаудова, говорител на главния прокурор: Три от лицата са се опитали да отворят вратата, но не са успели и са я взломили и след счупване на стъклото са влезли вътре.

От партерния етаж крадците взимат първата метална каса и я отнасят в автомобила им. Връщат се отново в разбития шоурум. Качват се на втория етаж, от където правят опит да вземат втората каса. Тогава те са забелязани от първия охранител. Той стреля 2 пъти във въздуха със служебната му пушка тип помпа. Разследващите са установили, че тя е била заредена с гумени патрони. Това уплашило крадците и те изоставили втората каса. Привлечени от изстрелите, към колата на нападателите се приближили и другите двама пазачи.

Румяна Арнаудова, говорител на главния прокурор: Втори охранител е направил опит да произведе изстрел със собствената си пушка помпа.

Оръжието обаче не произвело изстрели и двата патрона паднали на земята. Шофьорът на крадците виждайки, че са разкрити открива огън по охранителите. Стреля 4 пъти. Единият от пазачите пада на земята ранен в дясната предмишница. Той е откаран в болница без опасност за живота му.

Румяна Арнаудова, говорител на главния прокурор: Незабавно след тези действия тримата извършители са влезли в автомобила, който с бърза скорост е напуснал мястото на произшествието.

Половин час по-късно автомобилът е открит опожарен в квартал Сердика. Аудито е било откраднатото миналата година в началото на декември. По-интересен е фактът, че е било с номера от джип, който е бил спрян от движение и номерата би трябвало да са върнати в КАТ. По информация на прокуратурата в открадната каса е имало малко над 3 500 лв, а във втората повече от 30 000 лева. Извършителите продължават да се издирват от полицията.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Морално ли е да се предава на живо във Фейсбук?
Морално ли е да се предава на живо във Фейсбук?
Полицаи задържаха двама мъже, които се сбили заради прегазено куче
Полицаи задържаха двама мъже, които се сбили заради прегазено куче